Over ons

Een geschikte bedtijd voor jouw kind die misschien al naar school gaat of al een beetje begint te puberen. Het is vaak al lastig genoeg om je kind op bed te krijgen en dan is het ook nog eens de vraag hoe laat dat dan zou moeten zijn. Daarom hebben wij per leeftijd een slaapschema toegevoegd en geven een advies voor de tijd waarop je zoon of dochter het beste naar bed zou kunnen. Slapen is essentieel om je goed op te kunnen laden voor een leuke dag.  Ook gebruiken kinderen de nachtrust om zich verder te ontwikkelen.

Naarmate je kinderen ouder worden hebben ze minder slaap nodig. Het begint met een lange nachtrust en zelf nog een dutje overdag maar stapje voor stapje gaat het toe naar een nachtrust gelijk aan een volwassen mens. Op het moment dat je kind naar de basisschool gaat verandert er veel. Waar je vroeger nog lekker in de middag een dutje kon doen is dat nu niet meer mogelijk. Een goede nachtrust van 10 tot 12 uur per nacht zorgt ervoor dat je kind het overdag niet in slaap valt.

Een beetje hulp is soms wel handig

Als ouder van je eerste kind of wellicht tweede of derde moet je vaak keuzes maken. Wat mag wel en wat mag niet? Het kan daarom handig zijn om even snel te kunnen kijken wat geadviseerd wordt. Zo weet jij zeker dat je de juiste keuzes maakt. Op het gebied van bedtijden hebben we het gemakkelijk voor je gemaakt. Per leeftijd krijg je alle informatie rondom de geadviseerde bedtijden. Natuurlijk hoef je hier niet strikt aan te houden. Het kan best dat jouw kind meer slaap nodig heeft of juist iets minder. Ook is niet elke dag gelijk.

Bespreek het met elkaar

Toch nog vragen over de bedtijden van jouw zoon of dochter? Stel een vraag voor de andere bezoekers van de pagina en bespreek het samen. Heb je tips voor anderen laat het dan ook zeker weten. Ouders moet elkaar helpen toch!