Er zijn ontzettend veel verschillende soorten muziek waar je naar kunt gaan luisteren als je wilt gaan slapen. Muziek voor het slapen is altijd een aanrader, want dan kun je jouw gedachten wat eenvoudiger verzetten dan wanneer je jouw gedachten een loopje met je laat nemen. 

Het is dus goed om op onderzoek uit te gaan welke muziek het beste bij je past en waar jij het beste op gaat slapen. Misschien is dit klassieke muziek, maar andere mensen slapen weer beter op pop muziek. Daarom leggen we je hieronder precies uit wat de beste mogelijkheid is om erachter te komen welke muziek voor jou tijdens het slapen gaan het beste gaat helpen. 

Van welke muziek hou jij?

Als eerste is het goed om voor jezelf te kijken van welke muziek je houdt. Iedereen heeft andere voorkeuren. Je kunt tussen je muzieklijsten kijken en hier uit halen wat voor een muziek je het meeste aan spreekt. Daardoor kun je makkelijker bepalen wat je moet gaan lezen voordat je gaat slapen. 

Het kan heel erg per persoon verschillen wat voor een muziek je het beste voor het slapen gaan kunt luisteren. Zo word je misschien rustig van meditatie muziek. Je kunt dit het beste overdag uitproberen. Wanneer je gedachten niet met je op de loop kunnen gaan, heb je waarschijnlijk de beste muziek voor jou gevonden. 

Je kunt het altijd het beste eerst overdag uitproberen. Wanneer je dit ’s avonds gaat doen, zorg je er misschien voor dat je juist minder goed in slaap komt. Van sommige muziek kom je namelijk zelf gewoon heel slecht in slaap. Dan kun je hier beter wel voor op je hoeden zijn. 

Muziek ook tijdens het slapen gaan aanzetten?

Sommige mensen vinden het ook erg fijn om muziek aan te hebben staan terwijl ze aan het slapen zijn. Dit is zeker niet altijd aan te raden. Hierdoor kun je soms juist slechter gaan slapen. Daarom is het wel goed om hier rekening mee te houden als je wilt gaan slapen. 

Bekijk even hoe jezelf normaal slaapt. Als je een goede slaper bent, kun je beter je nachtrust niet verstoren met muziek. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je juist minder rust gaat ervaren. Dit zal zonde izjn voor je slaap en daarom kun je hier het beste wel goed rekening mee houden. 

Muziek is beter dan tv 

Voordat je wilt gaan slapen is muziek echt een goede optie. De tv daarentegen is echt een optie die je beter altijd achterwegen kunt laten. Dit geeft namelijk heel veel prikkels en vaak worden mensen juist niet moet van tv kijken. Daarom kun je dit het beste voorkomen. 

Als je dan toch in de avond tv wilt kijken, kun je dit het beste niet meer doen voordat je gaat slapen. Hiermee kun je rekening houden met een uur voordat je gaat slapen. Zo kan je wat rustiger worden en daarna kun je dan goed in slaap komen. Dit is fijner voor je eigen lichaam.