Kun je niet slapen? Dit moet je doen!

Iedereen heeft er wel eens last van: slapeloosheid. Dit kan eenmalig voorkomen, maar er zijn helaas ook volwassenen en kinderen die hier langdurig last van hebben. Stress is een veelvoorkomende oorzaak, maar ook lichamelijke klachten of slechte gewoontes voor het slapengaan, zoals veel op de smartphone zitten. Bij kinderen kan het ook gaan om angst of overmatig gebruik van tablet of telefoon. Het is belangrijk om regels te stellen en hier ook consequent in te zijn. Hier lees je wat je moet doen als je niet kunt slapen!

Weg met de tablet voor het slapengaan

Als je kind regelmatig ’s avonds nog op een tablet of telefoon spelletjes doet, kan het een reden zijn van slapeloosheid. Het constant oplichtende scherm doet meer dan je lief is. Kinderen komen hier onder andere dus veel moeilijker door in slaap. Als ouder doe je er dan goed aan om je kind ongeveer een uur voor het slapengaan de tablet neer te laten leggen of de smartphone in te leveren. Door een boek te lezen of gewoon lekker te liggen in bed komt de slaap veel sneller en natuurlijker.

Sporten en ontspannen

Het kan ook voorkomen dat je kind veel moeite heeft met ontspannen. Dan werkt het de slaap juist tegen en dit kan voor lange nachten zorgen. Als ouder kun je hierbij helpen door ontspanningsoefeningen te doen met je kind. Is je kind te onrustig om te slapen? Door een sport te beoefenen is je kind zijn energie kwijt en zal het sneller en makkelijker in slaap vallen dan wanneer je kind de hele avond niks heeft gedaan.

De gevolgen van slapeloosheid

Slapeloosheid kan leiden tot slaaptekort, wat ook weer flinke gevolgen kan hebben zoals overgewicht, depressie, gedragsproblemen, verminderde prestaties en nog veel meer. Ouders kunnen gelukkig al een heleboel doen om slapeloosheid te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties